Presa za ceđenje ulja AMP-1850 - toplo ceđenje

Opis

Zagrejana punomasna soja sa 6% vlage se isporučuje u kavez za presovanje. Vratilo sa zavrtnjima pomera sirovinu duž komore za presovanje. Komora se sastoji od prepreka sa prazninama za izbacivanje ulja. Prostor između prepreka i praznina je manji na strani za pražnjenje pogače da bi se stvorio stalni pritisak na materijalu.

Praznine između prepreka ne propuštaju čvrste delove pogače. Ulje curi kroz praznine i uliva se u fioku na dnu prese. Iz fioke, ulje treba da curi u sistem za filtriranje i čišćenje, a zatim u prostor za skladištenje.

Sojina pogača sa sadržajem ulja od 6 do 8% se ispušta iz prese preko kupastog otvora. Zazor između čaure i konusa reguliše se posebnim šrafovima. Ovo vam omogućava da menjate sadržaj ulja u pogači od 1 do 2%.

Drobilica uljane pogače se montira ispod otvora. Ona mrvi pogaču na komade manje od 50mm x 50mm x 50mm. Izmrvljena pogača se mnogo brže hladi u hladnjaku. To je veoma bitno za kvalitet proteina u pogači. Sojina pogača se nakon hlađenja isporučuje i prostor za skladištenje.

Za sve ostale informacije molimo vas da nas kontaktirate putem kontakt formulara na našem sajtu.

Tehničke karakteristike

Parametar Jedinica Vrednost
Kapacitet kg/h 500
Snaga kW 11
Dimenzije (VxŠxD) mm 2005 x 1814 x 2767
Težina kg 2650
Vlaga u sirovini % 6 - 8
Ostatak ulja u pogači % 7 - 8